klantenservice

Bido Calo heeft getracht alle artikelen die op de website worden verkocht zo waarheidsgetrouw en juist mogelijk te beschrijven en af te beelden. Mocht er toch een fout in geslopen zijn, kunnen wij hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.Alle kruiden zijn ingekocht met het certificaat ‘biologisch’. Aangezien wij dit echter weer herverpakken mogen wij officieel het biologisch certificaat niet dragen. Alle kruiden zijn puur natuurlijk en bevatten geen toegevoegde geur- of smaakstoffen. 
1. Verkoopovereenkomst

De verkoopovereenkomst komt tot stand tussen Bido Calo en de meerderjarige opdrachtgever, op het ogenblik dat de orderbevestiging bij de opdrachtgever op het scherm verschijnt. Iedereen die een bestelling plaatst bij Bido Calo verklaart zich akkoord met de algemene voorwaarden. Een bestelling kan geannuleerd worden door ons daarvan op de hoogte te brengen via e-mail binnen de 4 uur na de bevestigingsmail zonder extra kosten.

2. Verzending

Exclusief voor Nederland en België

Onze koerierdienst levert NIET aan een postbus.

2.1 Leveringskosten en kortingen

De leveringskosten worden bepaald door het bedrag van uw bestelling, het gewicht en het aantal bestelde artikelen. Wij behouden ons het recht voor om onze verzendingstarieven aan te passen indien nodig. Leveringskosten staan steeds duidelijk vermeld op uw orderbevestiging en op uw factuur. Een schatting van uw verzendkosten kunt u maken in uw winkelmandje. Wij versturen alleen bestellingen binnen het Europees grondgebied. Omdat deze kosten niet gemakkelijk automatisch berekend kunnen worden en wij u het goedkoopste transportmiddel willen voorstellen, vragen wij u om met ons contact op te nemen indien uw land zich niet in de landenlijst bevindt zodat wij u het voordeligste tarief kunnen geven.

2.2 Leveringstermijn

Bestellingen binnen Europa worden geleverd binnen de 1 tot 8 dagen, afhankelijk van transporteur.
2.3 Wat bij afwezigheid

De Post / Post NL: Bij afwezigheid krijgt u een bericht in de bus zodat u hen zelf kan contacteren.  Na een eerste niet succesvolle leverpoging, zal het pakket omgeleid worden naar een afhaallocatie bij in uw buurt.  Bij opnieuw versturen worden er nogmaals transportkosten aangerekend, u wordt hiervoor gecontacteerd. Indien u het pakket niet meer wenst, krijgt u uw geld terug minus de transportkosten (zie punt 2.6 B).

NOOT: u kunt uw pakketje uiteraard ook op uw bedrijf laten afleveren om nutteloze afleveringspogingen te vermijden. U kunt op deze manier zonder extra moeite uw pakketje onmiddellijk in ontvangst nemen.
2.4 Vertragingen en verlies

Bido Calo kan niet aansprakelijk gesteld worden voor vertragingen opgelopen bij het transport.
Overeenkomstig de wet "verkoop op afstand" is Bido Calo als verzender verantwoordelijk voor de zending tot het moment van de levering. Al onze zendingen zijn door ons traceerbaar, behalve verzendingen verstuurd via de Post en anders overeengekomen. Contacteer ons indien u uw zending niet heeft ontvangen binnen een termijn van 15 werkdagen.

2.5 Schade

De klant is verantwoordelijk om zichtbare schade aan de verpakking onmiddellijk te melden op de leveringsnota en te doen ondertekenen door de koerierdienst / De Post. Goederen die stuk zijn aangekomen of mankeren worden door ons gecrediteerd of opnieuw nagezonden, mits melding binnen de 48 uur na levering per mail en eventuele voorlegging van een digitale foto. U zult een bevestiging krijgen dat we uw schadeclaim hebben ontvangen.


2.6 Retourneren

A. Bent u niet tevreden over uw aankopen, dan bieden wij u de mogelijkheid ons het artikel binnen een termijn van 14 werkdagen na ontvangst van uw bestelling terug te bezorgen. U dient ons hiervan altijd schriftelijk (via e-mail) en vooraf op de hoogte te brengen, u krijgt een bevestigingsmail bij ontvangst van uw vraag naar retourneren. Retourzendingen gebeuren op risico van de verzender, in dit geval de klant.

B. Artikelen die ons worden terugbezorgd onder de voorwaarden zoals beschreven in punt A, worden binnen een termijn van 30 werkdagen door ons terugbetaald. Verzendingskosten, door ons of door u gemaakt, worden niet terugbetaald. Betreft het een artikel dat verkeerdelijk werd geleverd door Bido Calo dan nemen wij de kosten voor verzending wél op ons.

3. Betaling

Een online betaling (Paypal, Visa, Mastercard. ideal, Belfius etc) is kosteloos voor de klant en snel. Uw betaling wordt onmiddellijk geregistreerd en wij kunnen uw pakje dan ook meteen verzenden.

4. Artikelprijzen en -informatie

Al onze prijzen zijn in euro, inclusief BTW en exclusief verzendingskosten. Wij trachten onze artikelbeschrijvingen en fotomateriaal zo duidelijk en correct mogelijk te maken. Informatie aangaande de artikelen zoals afmetingen en gewichten betreffen altijd indicatieve informatie en kleurschakeringen op de foto kunnen licht afwijken van echte kleuren. U kunt steeds bijkomende uitleg krijgen over ons aanbod door ons te contacteren.

Wij versturen uw pakket altijd in één geheel om dure transportkosten te vermijden. Bij een bestelling waarbij alle artikelen in voorraad zijn, worden de producten binnen de twee dagen verpakt en verstuurd. Bij een bestelling waarbij er één of meerdere artikelen niet in voorraad zijn, wordt u per mail gecontacteerd met de vermoedelijke leveringsdatum, alle bestelde artikelen worden in één keer opgestuurd. Indien u hierdoor wilt afzien van de bestelling of het niet-voorradige artikel kan dit zonder meerkost en dit enkel via e-mail binnen de 24 uur na antwoord van Bido Calo met de vermoedelijke leveringsdatum.

5. Vragen en klachten

Bido Calo streeft naar tevreden klanten. Mocht u vragen, opmerkingen of suggesties hebben dan worden we hier graag van op de hoogte gebracht.

Klachten kunnen via e-mail worden in gediend op office@bidocalo.com en zullen binnen de 5 werkdagen worden behandeld. Bij geschillen aangaande het sluiten, de geldigheid, de interpretatie of de uitvoering van het verkoopscontract of van de huidige algemene voorwaarden is het Belgische recht van toepassing in de gerechtellijk arrondissement van Oost-Vlaanderen.

Alle geschillen vallen onder de exclusieve bevoegdheid van de rechtbanken bevoegd voor onze maatschappelijke zetel. Informatie over alternatieve geschillenbeslechting is te vinden via deze link: Europese ombudsdienst doch behouden wij het recht voor geschillen uitsluitend aan de rechtbanken voor te leggen.
6. Aansprakelijkheid

De aansprakelijkheid van onze producten berust bij de fabrikant. Bido Calo sluit hiermee iedere verantwoordelijkheid van problemen met deze artikelen uit. Bij eventuele problemen vragen wij u ons te contacteren, wij nemen vervolgens contact op met de fabrikant en zorgen voor een oplossing.
7. Persoonsgegevens

Bido Calo respecteert strikt de Belgische wet van 8 december 1992 met betrekking tot de bescherming van het privéleven in de verwerking van de persoonlijke gegevens. Bido Calo verbindt zich ertoe uw persoonlijke gegevens onder geen enkele voorwaarde te geven, te verkopen of af te staan aan derden. Wel kunnen uw gegevens gebruikt worden door Bido Calo om u vrijblijvend interessante informatie te verstrekken en/of aanbiedingen te doen, dit enkel indien u daar bij uw inschrijving uitdrukkelijk om verzoekt door inschrijving tot de nieuwsbrief.
8. Eigendomsrecht

Bido Calo blijft volledig eigenaar van een verkocht artikel tot het moment waarop de koopprijs volledig is voldaan.
9. Copyright

Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze website mag worden gekopieerd, opgeslagen en/of verspreid worden zonder schriftelijke toestemming van Bido Calo.